Martine Scholten en Simon Troost zijn de drijvende krachten achter ’t Salland. Duurzaamheid is wat het bedrijf bindt. Duurzaam door te kijken naar de toekomst en de omgeving waar we leven daarop aan te passen. Maar ook door te kijken naar de duurzame inzetbaarheid van jou of je medewerkers. De keuze voor de bedrijfsnaam komt voort uit het woord Salland. Salland werd vroeger bewoond door de Germaanse stam Salii. Salii is de Latijnse naam voor het Oudgermaanse Saljõz. Dit betekent ‘heel, gezond, goed’. De nevenvorm Salwõz betekent ‘gezond, behouden, ongeschonden’. Dit zijn woorden waar wij voor staan en die we willen uitstralen. De landelijke Sallandse omgeving waar ons bedrijf gevestigd is, draagt daar extra aan bij.
Praktisch, strategisch en onafhankelijk: op deze wijze help ik overheden en bedrijven bij het creëren van een duurzame leefomgeving. Ik geloof dat samenwerking cruciaal is voor het behalen van resultaten en draag dan ook graag bij aan het opzetten of verbeteren van samenwerkingen. Hierbij zet ik mijn kennis en ervaring graag in. Ik pleit voor het toepassen van praktische oplossingen. Veel kennis over potentiële oplossingen is al aanwezig, maar de uitdaging is om iets anders te gaan doen dan we gewend zijn. Ik verbind verschillende vakgebieden, zoals ruimtelijke ordening, milieu en energie, om succesvolle veranderingen te realiseren. Ik vervul rollen als strategisch adviseur, projectleider en interim-voorzitter van samenwerkingsverbanden.
Invoelen en mensen stimuleren vanuit hun eigen kracht is mijn natuur. Helikopterview, structuur en overzicht geven is mijn kwaliteit. Ik ben een coach, bouwer, leider een teamplayer met een sterk inzicht in wat er speelt en hoe de mens zich ontwikkelt in de organisatie. Ik herken patronen en signalen. Hierdoor kunnen mens en bedrijf focussen waardoor ze kunnen stralen. Bijdragen aan die ontwikkeling word ik blij van! Ik hou van het leven en ik hou van het HR vak en het coachingsvak. Deze passies en mijn krachten wil ik combineren met mijn compassie voor vrouwen die te maken hebben (gehad) met borstkanker. Daarom heb ik de Stichting Beter Personeelsbeleid opgericht. Een deel van mijn trajecten breng ik onder bij deze Stichting en een deel van de winst voor die Stichting doneer ik aan het KWF/Pink Ribbon. Lees hier mijn verhaal over mijn ervaring met borstkanker.
Altijd op zoek naar manieren om iets mogelijk te maken of te verbeteren en niet bang om dingen anders te zien – zo omschrijf ik mezelf. Ik krijg energie van nieuwe uitdagingen op mijn pad en om deze snel eigen te maken. Zo ben ik ook bij ’t Salland aan de slag gegaan met werken aan de duurzaamheidsopgave. Binnen deze opgave draag ik bij aan een prettige en toekomstbestendige omgeving. Mijn focus ligt hierin op klimaatadaptatie. Hoe zorgen we ervoor dat onze omgeving, maar ook wij als mens voorbereid zijn op een veranderd klimaat met meer en heftigere extremen? Met mijn achtergrond in de planologie maak ik dit zo concreet mogelijk. Wat moeten en kunnen we vandaag doen om morgen prettiger te maken? Eén ding is daarbij duidelijk, de mensen met wie je het werkt maken het verschil– samenwerken en verbinden zijn essentieel voor succes.
Kwaliteit, aandacht en ontwikkeling: daar sta ik voor. Voorheen heb ik deze punten ingezet in de zorgsector als pedagogisch hulpverlener en zorgcoördinator. Vanuit mijn werkervaring werd mijn interesse voor het coachvak gewekt, met vragen als: ‘Wat heeft iemand nodig om zich verder te ontwikkelen of weer lekker in zijn vel te zitten?’, ‘Wat motiveert mensen om bepaald werk te doen?’, en ‘Wat is er nodig om weer goed samen te werken binnen teams?’. Met de opleiding Toegepaste Psychologie heb ik mij kunnen verdiepen en ontwikkelen om met deze vraagstukken aan de slag te gaan. Bij ’t Salland Coaching & Advies kan ik deze kennis en mijn kwaliteiten inzetten bij diverse opdrachten. Het brengen van structuur is hierbij mijn sterke punt.